Links

Vrouwenploeg avPEC promoveert naar 1e divisie

Geschreven door: Pieter van der Lucht op Maandag 16 September 2013, 4531 keer bekeken

Toen duidelijk werd dat de vrouwenploeg van avPEC zich voor de promotie- en degradatiewedstrijd geplaatst had is er niet lang geaarzeld de zwolse locatie "de Peterskamp" beschikbaar te stellen voor deze wedstrijd. In de eerste plaats omdat de vrouwen een serieuze kanshebber voor promotie waren en in de tweede plaats omdat het een sportief hoogtepunt van de landelijke atletiekcompetitie is.
Zo was vandaag het zwolse sportterrein gastheer voor een vlotte wedstrijd met talrijke hoogtepunten.

Met een zesde plek ging de vrouwenploeg het finaleonderdeel -de 4 x 400 meter - in. Met de wetenschap dat de eerste vijf ploegen van deze wedstrijd direct promoveren naar de 1e divisie moest er op dit onderdeel flink aan getrokken worden en moesten de loopsters in de directe confrontatie met het rotterdamse PAC afrekenen. Atke Visser en Zoe Francken brachten de stok tot op 10 meter achterstand van de directe concurrentes van PAC. 400-meterloopster Paulien Plat passeerde toen als derde loopster  de rotterdamse ploeg en Marit Redeker hield haar voorsprong vervolgens ruimschoots vast. Met slechts 1 punt verschil werd de zwolse ploeg 5e en volgend jaar zullen de vrouwen de strijd in de eerste divisie weer aangaan. Op twee onderdelen werd de winst behaald;  Femke Hollander won het kogelslingeren en Femke Oude Ophuis won met een prachtig nieuw clubrecord het speerwerpen. Zij moest hiervoor de Nederlands Kampioene speerwerpen verslaan. Met 50.85 meter passerde zij Mandy van der Meer met ruim 2 meter. Zie voor de overige prestaties de uitslagen.
Vorig seizoen zijn  de vrouwen van avPEC uit de eerste divisie teruggevallen naar de 2e divisie en het mag een sterk staaltje heten dat ze weer terug zijn gepromoveerd.
Het commentaar van hoofdtrainer Ronald Huethorst was:  " Dat wat niet kan is nog nooit gebeurt!" Dat het hard werken ging worden wisten we van te voren. Zo spannend dat het op het laatste onderdeel de 4x400m moest aankomen was werkelijk fenomenaal. Teamspirit van de bovenste plank, verenigingsgevoel met een gouden randje! Het Dames-team van Atletiek Pec promoveert naar de 1ste Divisie. Organisatie, trainers, jury, microfonisten, TimeTronics, jeugd van PEC1910, supporters BEDANKT! Op naar volgend jaar..."

Bij de mannenploegen promoveerde onder anderen av Unitas mede door een prachtige polshoog prestatie van Cyriel Verberne; hij kromde zich met de stok over  5.20 meter.
De Mannenploeg van avPEC heeft zich het voorseizoen niet geplaatst voor de promotie- degradatiewedstrijd en start volgend jaar weer in de derde divisie.

De Wedstrijd Organisatie Commissie dankt alle vrijwilligers voor hun bijdrage en feliciteert de atletes en de trainers met het prachtige resultaat!

Hieronder: Femke Oude Ophuis op de 400 meter horden 


Bijlagen