Links

Record aantal teams bij 20e Ekiden Zwolle.

Geschreven door: op Zondag 07 April 2013, 4015 keer bekeken

De 20e Ekiden bracht een record aantal teams aan de start. Op een mooie zonnige dag gingen bijna 1200 lopers van start om elkaar sportief uit te dagen. Begon de dag nog wat fris, op het moment dat het startschot klonk was het een prima loopweertje met een lekker zonnetje die de hele dag bleef branden!
De wedstrijd werd bij de mannen een strijd tussen “Altijd, Alles, Maximaal”, “BB Lopers 1” en “Follow the Leader”. De BB Lopers 1 gingen er met de overwinning van door in een mooie tijd van 2:21:57 Bij de dames ging de overwinning ook al naar de BB Lopers.
Nieuw dit jaar was onze eigen tijdwaarneming, die av PEC 1910 heeft aangeschaft. Hierdoor konden de deelnemers tijdens de wedstrijd de tussenstanden volgen via internet.
Ook het Nederlands Kampioenschap Ekiden voor Studenten was een primeur in Zwolle!
Hier werd UT/Saxion team Nederlands Kampioen bij de mannen, Vitalis bij de vrouwen en Phoenix in de Mixed categorie
Net als alle andere jaren werd er weer in verschillende categorieen gelopen zolas de stratenteams, de zorginstellingenteams, de bedrijventeams, de onderwijsinstellingen teams en de recreanten.

Voor alle uitslagen verwijs ik u naar de uitslagen pagina op ekidenzwolle site en wens ik u nog veel plezier met het bekijken van de foto’s. Zie ook het videoverslag op de site van sportiefzwolle en het fotoverslag aldaar.
 

Alle vrijwilligers, lopers en supporters bedankt en tot volgend jaar onder hopelijk net zulke mooie omstandigheden!
 

Finish video:

Deel 1 vanaf 15 minuten tot 35 minuten(zet ondertiteling aan voor namen)
 

Deel 2 vanaf 35 minuten tot 2uur 34 (zet ondertiteling aan voor namen)
 

Deel 3 vanaf 2uur 35 minuten tot eind (zet ondertiteling aan voor namen)
 


Bijlagen

    Album: